Activiteiten

Activiteiten

Wat doet Ksa Boechout nu zoal tijdens het jaar?

Bunderfeesten

Op het weekend van eind september organiseren KSA en studentenvereniging Bacwalde naar goede gewoonte samen de Bunderfeesten. Op de Bunderkes beginnen we met een tent recht te zetten waarna de festiviteiten kunnen beginnen. Het programma ziet er als volgt uit:

* vrijdagavond is het de fuif “Oktopussy” waar we 3000 feestende jongeren entertainen in onze tent
* zaterdagavond vindt er de bacwalde quiz plaats
* zondag is het kinderdag in onze tent, waar ook de ouders zeker welkom zijn!
* dinsdag tijdens de jaarmarkt van Boechout organiseren we een mosselverkoop met aansluitend het vuurwerkcafé

Mosselen

De eerste activiteit van het KSA-jaar is een topper!! De mosselverkoop tijdens Boechout-jaarmarkt is een bekend fenomeen in Boechout. Elk jaar breken we records. De avond voordien zitten leiding, leden en ouders samen om al deze beestjes te kuisen. Op dinsdag serveren we dan van 11u tot 18u (zolang de voorraad strekt) onze mosselen.

11.11.11 -actie

Elk jaar helpt KSA Boechout mee aan de 11.11.11-actie. Rond 11 November trekken we een zaterdag met heel de KSA van deur tot deur om geld in te zamelen voor het goede doel.

Sint

Rond 6 december rijdt de sint ‘niet stillekes ons huisje voorbij’. Nee nee de KSA vergeet hij nooit! Elk jaar komen de sint en zijn pieten op bezoek om allerlei lekkers uit te delen en de stoute kinderen in de zak weer mee te nemen…

Spaghetti-avond

Onze jonghernieuwers willen er op uit trekken maar daar hebben ze centjes voor nodig! Ze toveren het lokaal om tot een gezellige Italiaanse keet en beginnen te koken. Iedereen is welkom om hun overheerlijke spaghetti zelf te komen proeven (en hun kas te sponsoren natuurlijk!)

Inleefweek

De +16 pakt hun koffers en komen een week in het lokaal wonen. Hier moeten ze zelf koken, kuisen, wassen, plassen,… Ze doen wel alsof ze volwassen zijn maar kunnen ze zich ook zo gedragen???

Paaseieren

Tijd om de KSA-kas weer wat aan te vullen want een lokaal onderhouden kost centjes! Iedereen de straat op want we proberen 3000 paaseieren te verkopen aan de Boechoutenaren. Gelukkig worden er ‘s middags pannenkoeken gebakken, zo kunnen we een hele dag gezwind op pad met onze chokolade eieren.

Joepie / Trip Trap

De jonghernieuwers hebben genoeg geld afgetroggeld op de spaghetti-avond om er op uit te trekken. In de oneven jaren gaan de jonghernieuwers op Joepie. Een vierdaagse wandeltocht. Alle KSA’ers van Vlaanderen volgen routebeschrijvingen in de vorm van codes, opdrachten,… naar stad X. Na vier dagen afzien komen alle groepen daar samen en is er een grote slotshow in deze stad! Ook +16 en leiding kunnen deelnemen maar dan met de fiets, de zogeheten Trip trap. Ook dit is een zoektocht naar een stad X.

Klein Kamp

Een voorpoefje voor het groot kamp: heel Ksa Boechout gaat samen op weekend. Daar spelen we spelen per ban of met alle bannen samen en krijgen we super lekker eten van de koks. Dit weekend valt altijd het eerste weekend van de paasvakantie en is een niet te missen activiteit!

Groot kamp

Dé activiteit van het jaar!! Begin augustus vertrekt de leiding naar de Ardennnen met wat palen en zeilen. Na drie dagen zwoegen hebben we een hele verblijfplaats rechtgezet voor onze leden: volledig ingerichte keuken, luxe badkamer (lees put als wc/rivier als douche) slaapkamers per ban (squads), een prachtig restaurant met 5 sterren koks, … en dit alles volpension gedurende 10 dagen! Ver weg van onze ouders dus tijd om ons eens goed te amuseren! We spelen spelletjes met onze ban, grote spelen met iedereen samen, activiteiten per vendel, staptochten (driedaagse, tweedaagse, dagtocht), de kranigheidstocht, het kampvuur,…

Hernieuweractiviteiten

Tijd voor de leiding om ook eens iets te doen zonder leden! Niet dat we jullie niet graag zien, maar geef toe: jullie kunnen soms vermoeiend zijn! Met alle leiding samen gaan we eens naar de cinema of bowlen of op weekend,…