Bannen

Bannen

Onze allerkleinste leden beginnen bij de Leeuwen. Alle kinderen die 6 of 7 jaar oud zijn, zijn elke zaterdag tussen 14u en 17u welkom om eens te komen proberen. Elke zaterdag spelen we verschillende spelletjes en leuke activiteiten rond een thema (vb. bosspelen, ravotten, koken, flauwekul en zeer serieuze dingen,..).

Onze tweede jongste groep is die van de Joro’s (8- en 9-jarigen).Ook zij komen elke zaterdag samen om te ontdekken wat hun leiding voor hen in elkaar heeft gestoken. Hun activiteiten vind je onder de rubriek sinkom. Altijd welkom!!

Als je in het vijfde of zesde leerjaar zit, kan je elke zaterdag meespelen met de Jongknapen. Zoals de naam het zegt: een bende toffe, jonge knapen die wel zin hebben in wat avontuur! Meestal zoeken we het avontuur op tussen 14u en 17u op zaterdagmiddag, maar af en toe bezoeken we andere locaties op andere uren. Zoals een dauwtrip vroeg in de ochtend of een griezelig avondspel. Elke zaterdag staat er iets anders op het programma: van paracommando- tot kookvergadering, van maffiaspel tot stratego of Stalingrad. Voor iedereen wat wils dus, en plezier verzekert voor jongens én meisjes! Nieuwsgierig? Tot de volgende zaterdag om 14u op de Bunderkes!!

De Knapen zijn fijne gozers uit het eerste en tweede middelbaar. Het kan er al wel eens wat wilder aan toegaan bij de knapen, want tenslotte is (bijna?) iedereen er stoer en zijn ze geen flauwe kindertjes meer.

De Jonghernieuwers (3e/4e middelbaar) zijn de op-één-na oudste ban van KSA. Dat wil zeggen dat deze knappe koppen stilaan een heleboel dingen zelf moeten kunnen. In de paasvakantie doen de jonghernieuwers om de 2 jaar mee aan de Joepie, een vierdaagse wandeltocht naar een onbekende stad X, georganiseerd door KSA Nationaal.In KSA Boechout zijn de jonghernieuwers extra belangrijk, want op kamp geven zij een aantal keer vendelleiding aan alle andere kindjes.

Met de +16/+17 komen we aan bij de oudste groep. In de tweede helft van het jaar lopen de +17 stage bij alle groepen tot knapen – zo kunnen ze al een beetje beslissen aan wie ze het jaar daarop leiding willen geven.
De +16 doen het wat rustiger aan. Hun jaar staat vooral in het teken van het buitenlands kamp, waar ze het hele jaar zo veel mogelijk geld voor proberen inzamelen. Er passeren altijd een hele boel activiteiten (een fuif, een carwash, een soepverkoop, een klokkenspel,…) om andermans zakken leeg te plunderen.